14/11/12

VAGA GENERAL EN MARXA

Aquí teniu algunes notícies sobre l'alt seguiment de la vaga general que segurament no apareixeran en els diaris de tirada nacional.

14/11/2012 10:38
S'han complert els serveis mínims amb incidències puntuals
Sin título
Alt seguiment de la vaga als transports i la indústria
Redacció
La vaga general d'aquest 14 de novembre ha tingut un alt seguiment en els transports i la indústria durant les primeres hores del dia. Els serveis mínims del transport públic s'han complert amb algunes incidències, com el sabotatge d'alguns autobusos. El transport públic ha funcionat de 6.30 a 9.30 del matí al 33% i no tornarà a funcionar fins a la tarda, de 16.30 a 20.30 hores, també amb un terç del servei.

Les cotxeres i els accessos als polígons i a Mercabarna han començat el dia amb els tradicionals piquets informatius dels sindicats, i també amb una important presència policial per garantir el compliment dels serveis mínims. Aquests s'han desenvolupat amb normalitat, segons ha informat el Departament d'Empresa i Ocupació, que només parla d'incidències “puntuals”, com algun tall a Rodalies Renfe i concentracions i cremes de pneumàtics als accessos a polígons industrials.

Alguns sabotatges a TMB
TMB ha informat del seguiment correcte dels serveis mínims però ha denunciat diverses incidències, tant al metro com al bus. A primera hora han registrat “la vandalització” de les portes d'entrada d'una dotzena d'estacions. Totes han pogut obrir puntualment, excepte la de Cornellà Centre, de la línia 5, que ha obert a les 6.50 hores. Quant al bus, 42 autobusos han patit sabotatges, com pintades, pneumàtics punxats i trencaments de vidres i retrovisors.

Talls als accessos a Barcelona
La xarxa viària també ha patit diversos talls a causa de piquets informatius. Les incidències es produeixen sobretot en els accessos a Barcelona i a l'àrea metropolitana (especialment Vallès Occidental i Baix Llobregat).

Vaga “massiva” a la indústria
Els sindicats CCOO i UGT han informat del seguiment “massiu” de la vaga en la indústria, amb aturades del 100% del primer torn en empreses com Seat, Gearbox, Nissan, Alstom, Roca, Lear, Repsol, Frape Behr, Àrea de Guissona, etc. A Girona, ha estat paralitzada tota la indústria càrnia i els escorxadors. La incògnita és com respondran els serveis, especialment el comerç, a la convocatòria de vaga.

Ball de xifres a l'administració i l'ensenyament
A les administracions, el seguiment està sent del 82% a la Generalitat, del 76% a l’Administració General de l’Estat, del 80% a l’Administració Local, del 85% a la sanitat i la dependència, i del 100% a Correus i al sanejament urbà, segons els sindicats. A l'ensenyament, el seguiment de la vaga és del 80% a secundària, batxillerat i FP, i del 75% a primària. Les universitats es troben en aturada acadèmica. En canvi, segons la Generalitat, el seguiment a l'administració és del 15%, i del 10% a l'ensenyament.

La demanda elèctrica, que és un indicador de l'activitat, ha estat un 12,6% més baixa que en un dia feiner normal, amb un consum més semblant al d'un festiu.

Manifestacions a la tarda
La vaga general tindrà el seu punt àlgid amb les manifestacions d'aquesta tarda a les principals ciutats de Catalunya i de tota Espanya. A Barcelona, la marxa començarà a les 18 hores a la Plaça Catalunya; a Girona, a la mateixa hora al Passeig de la Devesa; a Lleida, a la Plaça Ricard Viñes a les 17.30 hores, i a les sis a Tarragona, a la Plaça de la Font.
Imprimeix Enviar a un amiceldebat.cat

Ensenyament xifra en un 23,81% el seguiment als centres públics

Els sindicats asseguren que entre un 65% i un 80% dels docents secunden la protesta

Una aula de l'escola de Taialà de Girona, amb taules buides d'alumnes que no han vingut a classe Foto: ACN

El Departament d'Ensenyament ha xifrat en un 23,81% el seguiment de la vaga general entre el professorat dels centres d'ensenyament públic. Als centres concertats el seguiment s'ha xifrat en un 8,29%. Tots els centres han obert amb normalitat per complir serveis mínims. Per territoris, el Baix Llobregat amb un seguiment del 31,36% és on més incidència ha tingut la vaga i Lleida, amb un 9,93%, ha registrat el seguiment més baix.

Els sindicats, en canvi, eleven la xifra de seguiment. Segons CCOO, un 65% dels docents de primària i secundària han fet vaga, mentre que el sindicat UGT diu que el seguiment ha estat del 80%. Els sindicats indiquen s'ha aturat l'activitat a totes les universitats públiques.
Imprimiu aquesta notícia Notícia en PDF Compartiu la notícia per correu electrònic


Seguiment massiu de la vaga, segons els sindicats

A Catalunya té un seguiment important a la indústria i transport públic. UGT destaca el seguiment del 80% a l’ensenyament i CCOO diu que el seguiment és superior a altres vagues.


La vaga d’avui s’emmarca en la convocatòria de la Confederació Europea de Sindicats (CES) que ha convocat  una jornada de mobilitzacions contra la política d'austeritat, aquesta convocatòria ha estat secundada per tots els sindicats de Catalunya.  Les dades de seguiment segons UGT  i CCOO assenyalen una participació superior a altres convocatòries amb un 86% de seguiment del sector públic. És massiu al complex petroquímic de Tarragona, un 90%, a Lleida els sindicats xifren en més d'un 70%, a  Barcelona el seguiment de la vaga en les grans empreses és d'entre el 95% i el 100%. A les comarques de Girona, el sector de la indústria i el transport responen a la vaga, però el comerç punxa. Segons PIMEC  el seguiment de la vaga general a les pimes catalanes és del 21,3%. Els sindicats destaquen la "normalitat" en el desenvolupament de la jornada i confien que la manifestació de la tarda sigui "massiva".

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )

La indústria i el transport responen a la convocatòria

El seguiment de la vaga en les grans empreses és massiu, segons els sindicats CCOO i UGT, que parlen de xifres d'entre el 95% i el 100% en les grans empreses de l'àrea de Barcelona, com Seat, Gearbox, Nissan, Alstom o Roca. A Tarragona, Lear, Repsol han fet només serveis mínims, i el seguiment a la Petroquímica ha sigut del 90%, segons els sindicats, amb incidència en empreses comFrape Behr, Reixam. A Lleida, la gran majoria d'empreses grans han tancat a excepció del Grup Alimentaria Guissona, que ha deixat la seva activitat al 50%.A Girona, en les empreses del sector agroalimentari hi ha hagut seguiments de fins al 100% i només han treballat serveis mínims.

A l'altra cara de la moneda hi ha el comerç, el sector que sempre costa més que es decideixi a abaixar persianes. Botiguers del centre de Girona asseguren que no es poden "permetre el luxe" de tancar perquè són negocis familiars.

Incidències de les primeres hores

Els Mossos d'Esquadra han detingut cinc persones a Catalunya durant les primeres hores de la vaga general convocada per aquest 14 de novembre. Quatre de les detencions s'han produït a Barcelona i una a Tarragona. Pel que fa a les detencions de la capital catalana, una ha tingut lloc a la plaça Monumental, quan els Mossos d'Esquadra han detingut una persona per estar llençant objectes contra un aparador i haver agredit un vigilant de seguretat, segons ha informat la policia catalana. Les altres tres detencions han tingut lloc a la plaça Urquinaona. Pel que fa a la detenció de Tarragona, es tracta d'un conductor que hauria atropellat un piquet informatiu a la plaça Imperial Tarraco.
directe.cat

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada