26/6/14

RECORDATORI INESPERAT

De tant en tant l'amarga realitat del capitalisme sense ànima que domina el món en el qual vivim es deixa veure. Si ens hi fixem una miqueta les seves urpades són constants, però a vegades un recordatori inesperat pot resultar encara molt més impactant.
Aquest és el cas de la dona de la notícia que us reprodueixo a continuació i que en ben poc temps ha donat la volta al món.
Jo l'he agafat de l'Ara digital del dimecres 25 de juny de 2014.


Rebecca Gallagher, una jove de Gowerton (Gal·les), es va comprar un vestit a la cadena irlandesa Primark per 12 euros. El que no s'esperava era que, en buscar les instruccions de rentat de la peça, es trobaria una etiqueta extra, cosida i amb el següent missatge escrit a mà: "Forçats a treballar durant hores esgotadores". El crit d'auxili d'un presumpte treballador anònim de la firma 'low cost' ha fet la volta al món després que Gallagher denunciés la troballa al ' South Wales Evening Post'. "No vull ni pensar que el meu vestit el pot haver fet una persona esgotada, treballant dur durant hores en alguna fàbrica d'explotació a l'estranger. No sé qui va posar l'etiqueta, però crec que és un crit d'auxili perquè els britànics sapiguem què està passant". Gallagher, de 25 anys, va contactar amb Primark, però la van deixar en espera 15 minuts abans de penjar-li el telèfon.
Després del ressò mediàtic del cas, la firma de moda 'low cost' s'ha vist obligada a donar explicacions. "Estaríem molt agraïts si aquesta clienta ens enviés el vestit, així podríem investigar com va acabar allà aquella etiqueta i si hi ha més problemes que hauríem d'estudiar", va dir un portaveu de l'empresa. Aquesta mateixa setmana, Primark ha llançat un comunicat per recordar que són membres de la iniciativa de comerç just (Ethical Trade Initiative), i han destacat que troben "molt estrany" que la història surti ara a la llum, "tenint en compte que el vestit es va vendre fa més d'un any i que no s'han donat més incidents d'aquest tipus amb aquest model".
La firma Primark va ser una de les marques de moda implicada en l'accident de l'edifici Rana Plaza de Bangla Desh, que va deixar més de 1.100 morts en esfondrar-se la fàbrica. Un representant de Primark ha assegurat al 'Vogue' britànic que "Primark va ser la primera firma del Regne Unit a firmar un acord de seguretat a Bangla Desh en col·laboració amb altres marques per aconseguir canvis substancials i a llarg termini al país".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada