21/3/12

L'exèrcit al saló de l'ensenyament?

La federació d'ONG de Catalunya endega un any més una campanya de protesta contra la participació de l'exèrcit en el saló de l'Ensenyament. Crec que cal donar-li difusió.

Un any més torna la protesta contra la presència de l'exèrcit en el Saló de l'Ensenyament

Campanyes // 20.03.2012

 


La campanya Desmilitaritzem l'Educació i la Confederació Catalana d'ONG per la Pau, els Drets Humans i el Desenvolupament denuncien la presència de l'exèrcit al Saló de l'Ensenyament de Barcelona, que tindrà lloc del 21 al 25 de març, i demanen al Departament d'Ensenyament la seva retirada. Una acció directa i noviolenta visibilitzarà el rebuig de les entitats als valors de la cultura de la guerra
Enguany, l'exèrcit ha estat convidat novament a participar al Saló de l'Ensenyament de Barcelona. Des de la convicció que l’objectiu de les institucions i agents educatius és el foment de l’educació per la pau, la ciència, el respecte, la convivència i el diàleg, la campanya creu que l’exèrcit és incompatible amb aquests principis i que, a més, donat el crític estat dels pressupostos públics i les retallades socials i en personal realitzades, considera inadmissible que es destinin fons a la promoció i publicitat de les Forces Armades per a augmentar-ne el reclutament.
La campanya Desmilitaritzem l'Educació i la Confederació Catalana d'ONG per la Pau, els Drets Humans i el Desenvolupament consideren que la imatge projectada de l’exèrcit com una organització d’ajut humanitari i no com el que és, un instrument per a l’exercici de la violència organitzada, és enganyosa i oculta el seu autèntic rol de defensa d’interessos més espuris. També creuen que la seguretat humana no ha de ser garantida amb mitjans violents, sinó amb inversions en educació, sanitat, defensa dels drets humans, accés al treball i l’habitatge, la protecció del medi ambient.
L'acció es durà a terme dimecres 21 al matí, i compta amb el suport del Saló Alternatiu de l'Ensenyament. Latituds del Canal 33 va dedicar l'any passat un programa a l'activisme pacifista on representants de la campanya Desmilitaritzem l'Educació es mobilitzen al Saló contra la presència de l'exèrcit.
La participació de les Forces Armades al Saló de l’Ensenyament, segons argumenten, és un pas més en la normalització de l’exèrcit i la seva inserció als espais educatius, per fomentar així l’anomenada cultura de defensa i l’esperit militar, i millorar la seva imatge per animar al reclutament militar.
És per això que la campanya Desmilitaritzem l'Educació i la Confederació Catalana d'ONG per la Pau, els Drets Humans i el Desenvolupament manifesten el seu total rebuig a la participació de l’exèrcit espanyol al Saló de l’Ensenyament i demanem al Departament d’Ensenyament, en qualitat de coordinador, i a la Fira de Barcelona, en qualitat d’organitzadora, a retirar-li la invitació per a aquesta i les properes edicions, i així desmilitaritzar l'educació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada