22/2/14

XAVIER BOSCH, TERCERA NOVEL.LA

 

Un metge que demana una prostituta de luxe -600 euros el servei- a canvi de receptar el medicament d'una determinada marca. Un "visitador" farmaceútic que està disposat a concedir-li-ho per a fer aquest negoci.
La corrupció està a tot arreu diu Xavi Bosch, l'autor del llibre Eufòria, on s'explica aquesta anècdota.
El problema és que ho diu un home, un escriptor que ha exercit molts anys com a periodista en tots els mitjans des de la ràdio fins a la televisió passant per col.laboracions en molts diaris.( La paròdia que en feien al Polònia, recordant-lo com a presentador de l'Àgora sempre m'havia semblat excel.lent). A més manifesta que el periodisme també està molt corromput i massa vegades fa d'altaveu dels qui remenen les cireres financerament parlant.
Si doncs el fins fa poc anomenat Quart poder, també està absolutament infiltrat per les forces del poder, on ens abeurarem per a obtenir una informació poc contaminada.
De fílies i fòbies tots entenem que sempre n'hi ha hagut i n'hi haurà, però quan l'articulista de més renom també sospites que està "tocat", per a qui el subtitueixes?
Vull pensar que encara som a temps de regenerar-nos i fer-ho amb el teixit social i econòmic que ens envolta. Tanmateix sovint costa ja que si el futur és digital com també comenta en Bosch a l'entrevista que li fan en el suplement Ara llegim del diari Ara, caldrà saber triar i espigolar molt bé les pàgines consultades per tal que no ens enganyin encara més del que sembla que ho han fet els mitjans tradicionals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada