8/1/13

ARMES SENSE CONTROL

Aquí teniu informació actualitzada sobre el desgavell de les armes sense control de mans d'Intermón Oxfam.
El problema és molt greu, però l'esperança hi és perquè el proper més de març hi ha una altra ronda de negociacions al més alt nivell.
Ja ho sabem, encara que sembli molt difícil la nostra pressió pot fer canviar les coses.

Durant l'últim mes les armes, per desgràcia, han tornat a ser les protagonistes.

Després del  passat a Connecticut, el president Obama està prenent mesures per controlar la venda d'armes a Estats Units. I és una bona notícia. Però és hora d'anar més enllà en aquest control i donar una solució global a les més de 2.000 persones que són assassinades per armes cada dia al món.

Estats Units té una gran responsabilitat per ser el major comerciant d'armes del món, controlant el 78% del comerç mundial. I no va estar a l'altura d'aquesta responsabilitat en ser un dels països que van bloquejar la signatura del Tractat Internacional d'Armes en la Conferència de Nacions Unides al juliol de 2012.
 (c) Andrew Kelly

Però al març de 2013 hi ha una nova oportunitat. Entre el 18 i 28 de març se celebrarà una nova conferència amb una important millora respecte a juliol: si no s'aconseguís el consens, s'enviaria a l'Assemblea General a final d'any per ser votat pel procediment normal de majories, evitant així nous bloquejos.
Aquesta millora, al costat d'avanços en el contingut del Tractat, és fruit de l'intens treball d'incidència de la nostra organització al costat de la Coalició Armes Sota Control.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada